Actie Red Alert


Red Alert, Provinciehuis Leeuwarden
 

PERSBERICHT

Dinsdag 11 augustus laten de technisch toeleveranciers van de evenementensector zien dat het vijf voor twaalf is. Diverse gebouwen in Nederland zullen vuurrood aangelicht worden, natuurlijk de eigen panden maar ook verschillende gemeentehuizen en andere overheidsgebouwen. De sector staat sinds het begin van de coronacrisis, nu bijna 5 maanden geheel stil. Dat betekent geen omzet en wel alle kosten. Ondanks de steunmaatregelen van de overheid staat een flink aantal bedrijven nu op omvallen.

Om deze situatie op een publieksvriendelijke manier onder de aandacht te brengen worden de panden vanaf 21:00 uur rood aangelicht en letterlijk 'vijf voor twaalf' gaat de stekker er weer uit. Samen met alle andere inspanningen is het doel om de steunpakketten voor de sector verlengd te krijgen tot we weer volledig aan het werk kunnen zonder beperkende 1.5mtr maatregelen. Zonder deze toezegging gaat een flink deel van de bedrijven failliet en komen de medewerkers op straat te staan. De politiek moet wakker worden en gaan begrijpen dat als er niets gebeurt de hele evenementensector dreigt te verdwijnen.

We nodigen iedere toeleverancier in de sector uit minimaal het eigen pand uit te lichten maar ook rond te kijken naar een beeldbepalend (overheids)gebouw welke rood gekleurd kan worden. Vrijdagochtend stond de teller op ± 70 panden verspreid over Nederland en dat aantal groeit heel snel. Ook de theaters, popzalen en eventlocaties wordt gevraagd 11 augustus hun eigen locatie rood te kleuren.

De actie is ontstaan in Engeland en wordt daar ondersteund door Plasa.org en diverse internationale fabrikanten en producenten. Ook de muziekindustrie en diverse artiesten haken inmiddels aan.

 


« Back